Hetty Knottenbeld

Hét gezicht van Amsterdam die productverkopende ondernemers bijstaat

Leuk je te leren kennen!
© Shot by Lola - www.shotbylola.com
Hét online platform waar je leert je eigen geldzaken te regelen, te sparen en een buffer op te bouwen, zowel privé als zakelijk.

Hetty Knottenbeld

Geboren in de Staatsliedenbuurt groeide ik op als kleindochter van een aardappelboer. De vrachtwagen van mijn opa, volgeladen met aardappelen, was magisch voor mij. Als jong meisje werd mijn passie voor ambachtelijke producten al aangewakkerd, toen ik in de keuken hielp om de aardappelen te verwerken tot verse friet. Mijn vader is een klassieke boekhouder en helpt veel horecabedrijven en winkeliers met de administratie. Naar mate ik ouder werd, begon ik mij steeds meer met administratieve taken bezig te houden. De winkeliers en horecabedrijven trokken mij enorm aan. Ik begon met 15 jaar al op de werkvloer, maar vond alles achter de schermen veel leuker. Het ondernemerschap, de technische, financiële en organisatorische kant: ik vond (en vind) het heel boeiend.

Hét gezicht die productverkopende ondernemers bijstaat

Ik woon al jaren midden in de Jordaan met mijn gezin en ik ben een bekend gezicht bij veel Amsterdamse winkeliers. Want ik hou van ambachtelijke, handgemaakte en kwalitatieve producten. Zo koop ik het speelgoed voor mijn kinderen bij de houten speelgoedwinkel en drink ik koffie bij een gepassioneerde barista. Zelfs mijn vlees koop ik bij de ecologische slager, die het vlees in mijn meegebrachte bakjes klaar zet. Want ook daar denk ik over na, veel verpakkingsmaterialen zijn onnodig en zijn relatief gemakkelijk te vervangen. Niet alleen kies ik ervoor om geld bewust te besteden, ook sta ik ondernemers bij om te zorgen dat zij hun geld bewust besteden. Soms zorg ik voor grote veranderingen binnen een bedrijf, door eenvoudige aanpassingen binnen de bedrijfsvoering. Maar vaak gaat het om versimpelen en verbeteren van de dagelijkse processen, zodat je als ondernemer inzicht hebt en op ieder moment weet hoe jouw bedrijf ervoor staat. Want dát zie ik als mijn grote kracht. Ik zie heel snel wat er nodig is om een situatie te verbeteren. Heel veel ondernemers zien door de bomen het bos niet meer en ik doe niets liever dan dat overzicht terugbrengen.

De toekomst

Ik leerde dat privé goed voor jezelf zorgen en overzicht hebben, zijn vruchten afwerpt in het strategisch sturen van een bedrijf. Het is een belangrijke basis voor succes. Mijn financiële ruimte neemt ieder jaar toe. Denk aan dingen als: voldoende geld voor vaste lasten, sparen, een buffer opbouwen, onze kinderen gedegen onderwijs bieden en naar sport kunnen brengen. Maar dit zit ook in het kunnen doen van investeringen, zodat ik als mens en ondernemen blijf ontwikkelen.

Naast het begeleiden van Amsterdamse ondernemers, heb ik nog één grote droom, werktitel ‘ons grote plan’. Een voedselbos in de randstad, met logeeraccomodaties voor gezinnen (met hoogbegaafde kinderen), evenementenruimte, kookstudio en een boerderijwinkel annex tearoom.  Een educatief centrum dat draait om het herstellen van de natuur, low/zero waste, circulaire systemen, duurzame energieopwekking, kennisoverdracht (denk aan schoolkamp en excursies), verbouwen en verwerken van puur voedsel, sociaal contact, creativiteit. Dit vat precies samen waar ik voor sta, niet alleen als ondernemer, maar ook als mens. 

Hetty Knottenbeld

Een paar Vriendelijke woorden

Hetty heb ik leren kennen als een hele plezierige, eerlijke, lieve en behulpzame freelance collega en sparringpartner. Ze weet goed wat er bij het ondernemen komt kijken, hoe interne processen versimpelt kunnen worden, brengt structuur, ruimt op en verheldert waardoor de ondernemer weer (meer) grip op zijn of haar business krijgt. Ze werkt vlot, enthousiasmeert, begeleidt en inspireert ondernemers naar een opgeruimder leven en geeft ze weer controle over hun onderneming. Hetty neemt de tijd om te luisteren en reikt je dan handvatten aan waar je weer mee verder kunt.

Sylvia Helder

-

Hetty wist precies de juiste vragen te stellen en is een razendsnelle denker. Waar ik weken over mijn prijzen had zitten mitsen en maren, wist Hetty het een stuk minder complex te maken. In 15 minuten had ik een prijskaartje gehangen aan mijn zogenaamd complexe dienstverlening. Maar Hetty heeft meer gedaan dan dat: ze heeft me laten zien dat ik mag gaan staan voor mijn waarde. En dankzij mijn winstgevend plan zal ik dat in 2020 zeker gaan doen!

Renske

-

Hetty weet raad met al je administratieve vragen en problemen, groot of klein! In een wip en een zucht staat ze met haar proffesionele en secure antwoord voor je klaar. Mijn administratie is binnen no-time weer up to date en daarbij heeft ze me geleerd hoe dit snel, overzichtelijk en makkelijk zelf bij te houden is.

Jeroen

-

Ben je benieuwd of we een match zijn of wil je eens kennismaken? Neem gerust contact met me op!