Hetty Knottenbeld

Liefde voor ambachtelijk ondernemen en oog voor een fijne wereld voor iedereen!

20200901-HettyKnottenbeld-HelderBegin-Terras
Hét online platform waar je leert je eigen geldzaken te regelen, te sparen en een buffer op te bouwen, zowel privé als zakelijk.

Hetty Knottenbeld

Geboren in de Amsterdamse staatsliedenbuurt groeide ik op als kleindochter van een aardappelboer. De vrachtwagen van mijn opa was magisch voor mij. Als jong meisje werd mijn passie voor ambachtelijke producten al aangewakkerd, toen ik in de keuken hielp om appels te verwerken tot verse appeltaart. Mijn vader was tot zijn pensioen een klassieke boekhouder en hielp ook al veel horecabedrijven en winkeliers met de administratie. Zelf begon ik met 15 jaar op de werkvloer bij moderne kruideniers, delicatessen- en ambachtswinkels. Vanaf mijn 18e werkte ik ook veel in kleinschalige horeca. Mijn eigen vuurtje wakkerde vooral aan als ik tijdelijk het roer mocht overnemen tijdens vakanties of op ‘mijn dag’ van de week. Het ondernemerschap zelf, de technische, financiële en organisatorische kant: dáár ga ik van ‘aan’.

Liefde voor ambacht en een betere wereld.

Inmiddels 15 jaar woonachtig middenin in de Amsterdamse Jordaan, inmiddels ook als moeder van twee schoolgaande kinderen, ben ik een bekend gezicht bij veel Amsterdamse winkeliers. Want ik hou enorm van ambachtelijke, handgemaakte en kwalitatieve producten. Zo koop ik het speelgoed voor mijn kinderen bij de houten speelgoedwinkel en drink ik koffie bij een gepassioneerde barista. Winkels waar ik mijn eigen verpakkingen kan meenemen staan bovenaan op mijn lijstje. Veel verpakkingsmaterialen zijn onnodig en relatief gemakkelijk te vervangen. Niet alleen kies ik ervoor om mijn eigen geld bewust te besteden, ook sta ik ondernemers bij om te zorgen dat zíj hun geld bewust besteden. Vaak help ik aan grote verbeteringen door kleine aanpassingen in de dagelijkse processen, zodat je als ondernemer inzicht hebt en op ieder moment weet hoe jouw bedrijf ervoor staat. Ik zie heel snel wat er nodig is om een situatie om te buigen ten gunste van jou als ondernemer. 

De toekomst

Ik leerde zelf ook dat privé goed voor jezelf zorgen en overzicht hebben, een vruchtbare, strategische besturing van je bedrijf mogelijk maakt. Het is een belangrijke basis voor succes. Het is een kunst om onder veranderende omstandigheden de financiële ruimte ieder jaar te laten toenemen. Voldoende geld voor vaste lasten, sparen en het opbouwen van een buffer. Maar ook werken als het míj uitkomt hoort daarbij, zodat ik mijn kinderen kan opvangen uit school en zodat ik als mens en ondernemer blijf ontwikkelen.

Naast het begeleiden van ondernemers, heb ik zelf ook nog een grote droom. Een combinatie van permacultuur, logeeraccomodaties voor gezinnen en ondernemers, een eigen workshopruimte en een boerderijwinkel annex tearoom. Een eigen plek die draait om een betere samenwerking met de natuur, minder verspilling, circulaire systemen en duurzame energieopwekking met een zakelijke twist. Een samenspel van alles waar ik voor sta als mens en ondernemer. En waar ik ook mijn activiteiten vanuit Helder Begin kan combineren. 

Hetty Knottenbeld

Wat anderen zeggen

Hetty heb ik leren kennen als een hele plezierige, eerlijke, lieve en behulpzame freelance collega en sparringpartner. Ze weet goed wat er bij het ondernemen komt kijken, hoe interne processen versimpelt kunnen worden, brengt structuur, ruimt op en verheldert waardoor de ondernemer weer (meer) grip op zijn of haar business krijgt. Ze werkt vlot, enthousiasmeert, begeleidt en inspireert ondernemers naar een opgeruimder leven en geeft ze weer controle over hun onderneming. Hetty neemt de tijd om te luisteren en reikt je dan handvatten aan waar je weer mee verder kunt.

Sylvia Helder

-

Hetty wist precies de juiste vragen te stellen en is een razendsnelle denker. Waar ik weken over mijn prijzen had zitten mitsen en maren, wist Hetty het een stuk minder complex te maken. In 15 minuten had ik een prijskaartje gehangen aan mijn zogenaamd complexe dienstverlening. Maar Hetty heeft meer gedaan dan dat: ze heeft me laten zien dat ik mag gaan staan voor mijn waarde. En dankzij mijn winstgevend plan zal ik dat in 2020 zeker gaan doen!

Renske

-

Hetty weet raad met al je administratieve vragen en problemen, groot of klein! In een wip en een zucht staat ze met haar proffesionele en secure antwoord voor je klaar. Mijn administratie is binnen no-time weer up to date en daarbij heeft ze me geleerd hoe dit snel, overzichtelijk en makkelijk zelf bij te houden is.

Jeroen

-

Ben je benieuwd of we een match zijn of wil je eens kennismaken? Neem gerust contact met me op!