220308_Ecoboerderij_HuizeAlthea_AR534x200

Help mee deze unieke Amsterdamse locatie voor landbouw, recreatie en ontwikkeling
mogelijk maken!

Waar komt ons eten vandaan?

Hoe groeit ons eten? Wat is nodig om gezond, voedzaam voedsel te verbouwen? Zonder pesticiden en andere chemische middelen? Hoe kunnen we zorgen dat de natuur optimaal functioneert met zo min mogelijk menselijk ingrijpen? Hoe houden we rekening met de toekomst? Een gezonder klimaat?

Lokaal voedsel is de toekomst. 

Gezond en bewust eten begint met kennis over voedsel. 

Zien hoe een zaadje ontkiemt, wortels krijgt en langzaam richting de zon groeit. Hoe je het uit de grond haalt. Wat je er vervolgens mee kunt doen om het op te eten. Én hoe het zit met allergenen waar steeds meer mensen gevoelig voor zijn.

Bij Huize Althea gaan we voedsel (groente, fruit, noten en kruiden) verbouwen volgens de principes van permacultuur en de bio-dynamische landbouw. 

Jij kunt komen zaaien, boeren, moestuinieren, oogsten en leren hoe je de producten verwerkt tot maaltijden en andere producten, zoals jams en zuren.

Alles van het land wordt verkocht in onze eigen landwinkel, waar je ook een kop thee kunt drinken met een stuk verse (appel)taart. 

Overnachten op de boerderij

Voor een langere boerderij ervaring bieden we overnachtingsmogelijkheden (12 slaapplaatsen) en in de zomer aanvullend een paar tent-kampeerplekken voor een weekend en midweek verblijf. Inclusief koken en eten van het land, kunstzinnnige activiteiten, mindfulness en fietsen in de landelijke omgeving.

Hiermee wordt het boerderij leven gedeeld met (Amsterdamse) stadsgezinnen tijdens schoolvakanties en als retraite locatie voor ondernemers en bedrijven.

Leren & Ontwikkelen op de boerderij

De locatie biedt ook drie prachtige (werk)ruimtes voor Mind, Body & Soul.

  • Een vergaderruimte,
  • een ruimte voor bewegingslessen & mindfullness
  • én een atelier voor handwerk en andere creatieve activiteiten. 

 

De ruimtes worden per dagdeel verhuurd en zijn ook te boeken in combinatie met lunch, diner en één of meer overnachtingen op de boerderij. 

Jij kunt helpen deze plek werkelijkheid te maken op 3 manieren:

  • geld investeren (lening tegen rente)
  • tegoed kopen om later in te wisselen in de landwinkel, mee te doen aan de boerderijclub, een weekend of midweek logeren, voor het huren van een werkruimte of meedoen met een retraite voor ondernemers. (indicatie tarieven)
  • doneren (zonder vaste tegenprestatie)

Ja, ik help mee!

Huize Althea is een eco boerderij (in oprichting) met boerderijwinkel, theehuis, landbouw- en voedings-educatie, logeerplek voor gezinnen en werkruimtes plus retraitemogelijkheden voor ondernemers aan de rand van Amsterdam.

Als jaren begeeft Hetty Knottenbeld, oprichtster van Huize Althea, zich als ondernemer op retraitelocaties door heel Nederland om te werken aan persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Al 15 jaar droomt ze zelf van een kleine boerderij waar gezinnen kunnen logeren, planten en dieren verzorgd worden én waar iedereen samen kan genieten van maaltijden en gebak van het land. 

In 2022 is het tijd die droom werkelijkheid te maken. 

Help je mee? Laat hieronder je mailadres achter en je blijft automatisch op de hoogte. 

Nieuws over Huize Althea

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Permacultuur

Gezond voedsel verbouwen met respect voor mens én milieu.

Biodynamisch

Gezonde voeding door versterking van de natuur. Met extra hoge eisen aan dierenwelzijn en ecologie.

Althaea Officinalis - Echte Heemst

Heemstwortel heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen en wordt gebruikt bij maag- en darmklachten en luchtwegproblemen. Het is onder andere één van de ingrediënten van hoestdrank.

Heemst is een helende plant met prachtige lichte, witroze tere bloemen die bloeit in de zomermaanden. Ze groeit in waterrijke gebieden, zoals rond het Nederlandse ijsselmeer en wordt tussen de 90-200cm hoog.

Bovenstaande weet oprichtster Hetty al 20 jaar. Althea is namelijk ook Hetty’s ‘heksennaam’ die ze zichzelf heeft gegeven toen ze zich op 18 jarige leeftijd ging verdiepen in natuurgerichte spiritualiteit, kruiden(genees)kunde en esoterie.

Huize Althea wordt een plek om tot rust te komen. Te ‘helen’ van de drukte van het dagelijkse (stadse) leven. Te ontprikkelen. Vanuit rust en ‘minder’ gezondere keuzes maken. Als gezin, hoogsensitief persoon en ondernemer.

De locatie waar Huize Althea zich gaat vestigen eind 2022 ligt op de grens van Amsterdam en Waterland. De combinatie van boerenleven, winkel/theehuis, educatie en werklocatie in combinatie met logeren is ook zeldzaam. Vooral in de randstad.

Permacultuur en biodynamisch. Dat is het streven bij Huize Althea. 
Omdat niet alleen mensen heling nodig hebben, maar ook de natuur.

De natuur, de landbouw die door omstandigheden (tekorten) zijn uitgeput na oorlogen en bevolkingsgroei.

Het gevoel van tekort wakkerde aan tot overproductie. 
Maar er is overvloed. 

Goed zichtbaar in hoe mensen met voeding omgaan. Zowel in consumptie als het verbouwen:

– Zo veel mogelijk.
– Zo goedkoop mogelijk.
– Zo snel mogelijk.

En het maakt mens, dier en aarde kapot. Op verschillende niveaus.

De mens is de enige die dit kan ombuigen door anders met de natuur om te gaan.
Zodat de natuur, krachtig als ze is, zelf kan herstellen.

Door dieren en planten weer samen te laten leven in plaats van te scheiden, (denk aan een melkveebedrijf en monocultuur) én het ecosysteem een stukje te herstellen, kan de natuur helen. Zodat mensen kunnen helen.

Mens & Natuur zijn met elkaar verbonden. We kunnen er geen controle over hebben. We kunnen elkaar wel sterker maken.

Nieuws over Huize Althea

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.