Waar komt ons eten vandaan?
Hoe groeit ons eten? Wat is nodig om gezond, voedzaam voedsel te verbouwen? Zonder pesticiden en andere chemische middelen? Hoe kunnen we zorgen dat de natuur optimaal functioneert met zo min mogelijk menselijk ingrijpen? Hoe houden we rekening met de toekomst? Een gezonder klimaat?
Lokaal voedsel is de toekomst.
Gezond en bewust eten begint met kennis over voedsel.
Zien hoe een zaadje ontkiemt, wortels krijgt en langzaam richting de zon groeit. Hoe je het uit de grond haalt. Wat je er vervolgens mee kunt doen om het op te eten. Én hoe het zit met allergenen waar steeds meer mensen gevoelig voor zijn.
Bij Huize Althea gaan we voedsel (groente, fruit, noten en kruiden) verbouwen volgens de principes van permacultuur en de bio-dynamische landbouw.
Jij kunt komen zaaien, boeren, moestuinieren, oogsten en leren hoe je de producten verwerkt tot maaltijden en andere producten, zoals jams en zuren.
Alles van het land wordt verkocht in onze eigen landwinkel, waar je ook een kop thee kunt drinken met een stuk verse (appel)taart.