CFO traject:
Grip op je bedrijf én financiën.

Individueel Coachtraject

20200901-DSC07304

 

Strategisch ondernemen vraagt meer aandacht voor de financiële kant.

 

Waar de eerste jaren vooral focus ligt op verkopen, proberen en doorontwikkelen van je aanbod, komt daarna meer aandacht voor het behouden van continuïteit, lange termijn doelen en strategisch ondernemen.

 

Je gaat nadenken over:

financiële ruimte voor personeel of een zzp team
– externe of een fijnere werkruimte
– investeren in materialen en ontwikkeling
buffers en vermogen opbouwen
– een vast of hoger (maand)salaris
minder hoge werkdruk
duurzame keuzes maken.

 

 

Je vraagt je af:

“Wat gebeurt er eigenlijk allemaal met mijn geld en in de boekhouding? En waarom hou ik meer/minder geld over dan ik van te voren dacht?”

En: “Wat kan ik daarmee?”

 

 

Tijd voor verdieping en stabiliteit

Je hebt een manier gevonden om administratie te doen en belangrijke papieren bij te houden. Je hebt een excel of boekhoudpakket gebruikt en/of hebt een boekhouder gevonden waar je je facturen en bonnetjes heen kon sturen.

 

Verder dan zorgen dat belastingaangiftes worden gedaan is het niet. Zoals je tot nu je bedrijf achter de schermen hebt ingericht, werkt het onvoldoende voor je om nu vol vertrouwen keuzes te maken voor de lange termijn.

 

Je wilt het vanaf nu anders doen. 

CFO traject

"Laten we samen de (financiële) basis leggen
voor de toekomst van jouw bedrijf."

Dit zeggen klanten:

 

Hét financiële strategie traject voor ondernemers
met een eenmanszaak (met of zonder personeel) en
een gespecialiseerd product of diensten aanbod.

Jouw financiële basis:

Wie is Hetty Knottenbeld?

Kort: ondernemend, moeder, enthousiast, creatief, cijfermatig onderlegd, excel-liefhebber, lange-termijn-denker, filosoof, thuiskok&bakker.

Hetty houdt van mensen én van cijfers. Haar hart gaat sneller kloppen als ze die twee kan samenbrengen én overbrengen op een begrijpbare manier. 

Ze weet inmiddels dat beide kanten belangrijk zijn in een succesvol bedrijf. Dat leerde ze zelf op de harde manier. Als dienstverlenende zzp’er vanuit loondienst had ze vooral oog voor de mensen-kant van haar bedrijf. 

Toen in 2011 alles privé veranderde met de komst van een eerste kindje, verhuizing naar een grotere woning en verlies van het tweede inkomen, bleek de financiële buffer om alles op te vangen onvoldoende. 

In 2013 ging ze terug in loondienst. Nu als financieel administratieve rechterhand van een multipreneur in de Amsterdamse horeca. Ze merkte hoe fijn het is als de financiële kant van een mensgericht bedrijf op rolletjes loopt. En hoeveel rust dat de ondernemer geeft.

In 2015 werd Helder Begin (2.0) geboren. 

Als ondernemer met veel oog voor de menselijke kant leer je bij Helder Begin óók grip krijgen op financiën.

20200901-Hetty_HelderBegin

Dit zeggen klanten:

Wat houdt het CFO traject in?

Het individuele CFO traject is vergelijkbaar met de Online Academie voor Financieel Management

Vanuit dezelfde basis, de online academie, heb je gedurende 3 maanden wekelijks een verdiepende 1-op-1 coachsessie met Hetty Knottenbeld plus tussendoor véél persoonlijke maatwerk begeleiding via WhatsApp.

Je werkt intensief samen met Hetty aan een heldere structuur van je bedrijf in relatie tot de financiële gezondheid met oog op meer winst (tijd, geld en ademruimte). Óók in je persoonlijke leven. 

Na een kennismaking maken we tijdens de startsessie een plan van aanpak met jouw persoonlijke doelen.

De online academie bevat ter ondersteuning van de 1-op-1 sessies alle rekentools, handleidingen en financiële kennis die je nodig hebt. 

CFO traject

Doe-het-zelf
997
597 excl 21% btw*
 • 1 jaar toegang tot de Online Academie (waarde €997)
  Alle informatie en tools voor financieel management.
 •  
 • 3 maanden persoonlijk contact via mail
  Individuele sessies zijn los te boeken.

Liever in 3 termijnen betalen? Mail naar info@helderbegin.nl

CFO traject

+ coaching
5855
2997 excl 21% btw*
 • 1 jaar toegang tot de Online Academie (waarde €997)
  Alle informatie en tools voor financieel management.
 •  
 • 3 maanden persoonlijk contact via mail + whatsapp (waarde €997)
 •  
 • 13 individuele sessies (waarde 13 x €297 = €3861)
  Elke week één uur coaching/sparring/begeleiding.
individueel

Veelgestelde vragen

Reken op 2-4 uur per week bezig zijn met je bedrijf én financiën gedurende 3 maanden, afhankelijk van het thema. Dit is afhankelijk van je bedrijf, doelen en enthousiasme. Je kunt meer of minder tijd nodig hebben. Zorg goed voor jezelf. Als 30 minuten een lesonderdeel doorlezen al veel van je vraagt, omdat je niet eerder intensief aan je bedrijf en met je administratie bezig bent geweest, is dat ook goed. 

De kans dat je ná het doorlopen van het traject makkelijker en minstens 2-3 keer sneller je administratie bijwerkt en zonder stress je belastingaangiftes gedaan krijgt is bijzonder hoog. Zie het traject als een opleiding en je opgedane kennis & vaardigheden als het resultaat.

Het volledig implementeren van alle thema’s neemt gemiddeld 6-12 maanden in beslag en zal altijd in ontwikkeling blijven. Het CFO traject is een Helder Begin om ook de financiële kant soepeler te integreren in je bedrijfsvoering. Het bied je een opstart naar een meer gefundeerde, strategische manier van ondernemen. 

Toegang tot de online academie is voor 1 jaar. Het is mogelijk om de toegang tot alle informatie en spreadsheets jaarlijks te verlengen.

Hoewel je toegang hebt tot de volledige academie, is aan te raden de volgorde van lessen aan te houden voor overzicht. Op deze manier kun je in 2-3 maanden de basis neerleggen en vanaf daar de verdieping opzoeken.

De enorme hoeveelheid informatie in de omgeving kan anders ook overweldigen en blokkeren, waardoor je je doelen niet haalt. En dat zou jammer zijn.

Ja, dit is zeker mogelijk. Ongeveer de helft van de ondernemers die een traject volgt bij Helder Begin heeft meer dan één bedrijf.

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie doorloop je ongeveer 4-6 thema’s opnieuw per volgend bedrijf. Hou dus ook rekening met een langere doorlooptijd van 1 tot 1,5 maand per extra bedrijf om de basis neer te leggen. De intensiteit is dan ook anders en het is aan te raden een individueel traject mét coaching aan te gaan.  

Let op! De prijs van het individueel traject mét coaching is per bedrijf. Wil je samen met meerdere bedrijven aan de slag? Dan zijn 4-6 extra sessies per bedrijf nodig, afhankelijk van het type bedrijf dat je hebt. We stemmen dit af tijdens het kennismakingsgesprek. Je betaalt hiervoor een gereduceerd tarief. 

De meeste 1-op-1 sessies zijn Hetty Knottenbeld, eigenaar van Helder Begin. 

Bij het startgesprek kunnen we samen besluiten dat je één van de sessies hebt met een Partner Professional van Helder Begin. Denk aan een pensioen- of vermogens-adviseur, arbeidsrechtadvocaat of inkoopadviseur.

Wanneer je besluit over te stappen naar een andere boekhouder kun je extra ondersteuning krijgen om de samenwerking vruchtbaar op te zetten voor de lange termijn. 

Ja, betaling in termijnen is mogelijk. Vraag ernaar tijdens het kennismakingsgesprek.