CREATIEF 

Als kind tekende en schreef ik over hoe ik de wereld zag en wilde zien. Het was en is mijn uitlaatklep om mezelf, mijn opmerkzaamheid en gedachten te ontrafelen. Creatieve, vrije expressie is een belangrijk onderdeel van wie ik ben. 

STRATEGISCH DENKEN

Steeds vele stappen vooruit kunnen kijken, complexe materie snel inzichtelijk krijgen, het vermogen om snel verbindingen te leggen. Eigenschappen die ik graag gebruik om de rode draad te zien en snel te handelen om waarde te verhogen.

CIJFERS

Het nummeriek stelsel is mijn houvast in het leven. Al vanaf heel jonge leeftijd gebruik ik getallen om te weten waar ik ben en waar ik naar toe wil. Het blijkt een ultieme tool om doelen te behalen, wanneer ingezet in het ondernemerschap.  

MOEDER

Ultieme zorgzaamheid bracht me eerder bij een opleiding tot hulpverlener en diverse functies binnen de kinderopvang, ook organisatorisch. Samen met Bas heb ik inmiddels twee eigenzinnige kinderen die deze rol invulling geven. 

JEUGDHERINNERINGEN

Als klein meisje liep ik rond in de opslag van mijn opa. Hij was aardappelenboer. De vrachtwagen waarmee hij rondreed was magisch voor me. Mijn moeder beheerde een bijouterie in de Kalverstraat, ook daar was ik graag te vinden. Mijn vader is een klassieke boekhouder. De ‘kleine winkelier’ heeft me altijd gefascineerd. Ik ben er bijna mijn hele werkende leven te vinden. Als klant, medewerker en nu als ondernemer in de rol van Business Controller en winstadviseur. 

Hetty Knottenbeld

Hetty Knottenbeld

Eigenaar, Financial Business Controller, Administratie specialist.

GELD 

De eerste éénendertig jaar van mijn leven had ik een moeizame relatie met geld. Ik groeide op met een gevoel van financiële schaarste. Mijn ouders deden wat ze konden, het gevoel bleef hangen. Ik maakte vanaf mijn eerste inkomen, ik was vijftien, logischerwijs financiële keuzes zonder voldoende inzicht, en gestelde doelen, een gevoel van waarde. Ik leefde van wat ik had. Ik wist niet beter. 

Toen Bas en ik een reeks onverwachte struikelblokken tegenkwamen als jong gezin, zaten we aan de bodem van de put. We hadden geen buffer, geen vangnet en vele opstapelende rekeningen. Een vraag om hulp bracht ons in een bureaucratisch systeem dat ons nog verder meezoog. We stonden bijna op straat met een dreumes van een jaar. Ik stopte uit noodzaak mijn eerste bedrijf en vatte samen met een schuldhulpverlener een plan om eruit te klimmen. 

Mijn gestructureerde, nuchtere, praktische kwaliteiten hielpen enorm. We leefden een jaar lang van een superstrak budget. Namen afstand van overbodige zaken. Ik leerde onderhandelen met leveranciers van vaste lasten om kosten te drukken. We gingen goedkoper boodschappen doen. Namen actie naar meer inkomen. Alle extra’s, belastingteruggave, verjaardagsgeld, marktplaats verkopen, gingen op de grote hoop om schuldeisers af te betalen.  

Precies een jaar later waren we schuldenvrij. Onze ervaringen besprak ik met vrienden en familie. Op verzoek goot ik ze in een online cursus. Het AdminiTraject. We leerden dat privé goed voor jezelf zorgen en overzicht hebben, zijn vruchten afwerpt in het strategisch sturen van een bedrijf. Het is een belangrijke basis voor succes. Alle zakelijke klanten die een traject volgen bij Helder Begin krijgen daarom automatisch ook toegang tot de thuisadministratie cursus.  Alle anderen betalen een kleine bijdrage, omdat investeren in financiële gezondheid van ongekende waarde is. 

Onze financiële ruimte neemt elk jaar toe, zakelijk en privé. Voldoende om te leven, te sparen, een buffer op te bouwen, onze kinderen gedegen onderwijs te bieden en naar sport te kunnen brengen, investeringen te kunnen doen, te blijven ontwikkelen als mens en ondernemer. Dat gun ik iedereen!

Zakelijk gezien bracht het me bij Profit First, een ‘potjes systeem’ om je cashflow te managen, schulden af te lossen en vanaf dag één winst te maken. Het is een onderdeel geworden van hoe ik mijn bedrijf stuur en klanten begeleid. Zodra ik mijn opleiding heb afgerond, mag ik de titel Gecertificeerd Profit First Professional dragen.