Wil jij in 2021 ook meer winst overhouden?

Word CFO van je bedrijf!

20200901-DSC07304

Is 2020 een beetje tegengevallen?

En wil je in 2021 meer succes en vooral winst overhouden?

 

Werk in 3 maanden aan de professionalisering van je bedrijf.

‘Word CFO’

1. Grip op de financiële kant van je bedrijf

Je weet dat het niet meer voldoende is om bonnetjes op te sturen naar je boekhouder en te wachten op het bedrag dat je aan belasting moet betalen. Je weet dat je daar invloed op kunt uitoefenen, maar hoe?

Door te leren waar je boekhouding uit bestaat en hoe je met je boekhouder samenwerkt om het meeste voordeel te behalen.

Je hebt grip nodig op de financiële kant van je bedrijf.

2. Een vast ondernemerssalaris

Niet meer ‘even pinnen van de zakelijke rekening’, snel even geld overmaken om je wekelijkse boodschappen te betalen of zelfs spaargeld in je bedrijf stoppen.

Wel eindelijk een vast maandsalaris uit je bedrijf halen dat behalve voldoende is voor vaste lasten en boodschappen, ook ruimte biedt voor een zorgelozer privé leven. Buffers opbouwen, sparen en leuke dingen doen. 

Helder weten wat jouw leefstijl kost, helpt bepalen welke (minimale) omzet je nastreeft en welk verdienmodel hierbij hoort.

Een vast maandsalaris als basis voor omzetdoelen.

3. Weten of je plannen financieel haalbaar zijn

‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’.

Jij en je bedrijf zijn klaar voor méér! Uitbesteden, bedrijfsruimte en investeringen doen. Maar je wilt vooraf weten of dat ook financieel haalbaar is. Wat levert het op? Welke kosten kun je verwachten? Welke variabelen kun je vooraf bepalen?

Je wilt niet achteraf weten dat je verlies hebt gedraaid en er zelf niets aan over hebt gehouden. 

Strategisch ondernemen begint met een financiële planning.

4. Stress, je bent er klaar mee

Geldstress is één van de ergste vormen van stress. Het heeft invloed op ALLES. Elke keuze die je maakt, of je slaapt ‘s nachts, gezond eet, hoe je omgaat met de mensen om je heen.  Geld heeft overal invloed op.

Je weet het en je bent er klaar mee. Je wilt niet meer achter de feiten aan lopen en elke maand of kwartaal wéér in de stress schieten van rekeningen of een belastingaanslag waar je niet op hebt gerekend.

Je financiën kunnen managen op een manier die aansluit bij hoe jij het liefst werkt, geeft rust en zekerheid. De wegvallende stress zorgt dat je weer slaapt, gezondere keuzes maakt en een gezelligere ondernemer, ouder, partner en vriend(in) bent. 

Je wilt je geld managen op een overzichtelijke manier.

5. Word CFO van je bedrijf

Neem de regie in handen en zorg dat je financiën op orde zijn. Word niet alleen de CEO, maar ook de CFO (Financieel Directeur) van je bedrijf.

Zorg dat de plannen die er liggen niet alleen worden uitgewerkt, maar ook slim, efficiënt en effectief worden bijgehouden en bijgesteld.

Leer je financiën plannen en bijsturen.

Tijd om 2021 succesvol
en (nóg) winstgevender te maken?

 

Werk aan een stevige fundering als ondernemer:

‘Word CFO’

Dit zeggen klanten:

“Via een Facebookgroep kreeg ik Hetty aangeraden voor het ordenen van mijn administratie. Ik maakte al wel gebruik van e-boekhouden en hield al wel het een en ander redelijk bij, maar toch liep ik altijd achter de feiten aan. Resultaat; minstens drie dagen per kwartaal aaneengebroken bezig met de administratie voor de BTW aangifte. Dat moest toch anders kunnen. 

En ja hoor. Dat bleek al heel snel. Hetty wist in no time structuur en systeem aan te brengen in mijn boekhouding. En… vanaf de samenwerking heb ik mijn hele administratie ‘in de cloud’! Ik heb een vaste manier van werken om facturen in te boeken, mails te verwerken, betalingen klaar te zetten etc. Ik ben er enorm mee geholpen.” 

 

TITIA OLIEMAN

“Hetty is een enorm gedreven en praktisch persoon. Zij heeft een vracht aan kennis en ervaring en weet dit in heldere taal en behapbare stukjes over te brengen aan de klant. De snelheid waarmee zij een situatie overziet en het probleem weet te tackelen is verbluffend. En behalve dat is ze enthousiast, goedlachs en weet zelfs mij aan te steken met de liefde voor haar vak!” 

RACHEL RIKKERS

- KOUD KUNSTJE -

“De heldere en ‘straight to the point’ uitleg van Hetty maakt mijn administratie en boekhouding toegankelijk en heeft me een bevestiging gegeven wat ik wel inzichtelijk/op orde had en wat niet. Daar waar het ontbrak aan kennis of inzicht heb ik snel kunnen fixen. Heel fijn, ik heb nu ECHT een Helder Begin.

 

Hét financiële strategie programma voor ondernemers
met een eenmanszaak (met of zonder personeel) en
een gespecialiseerd product of diensten aanbod:

‘Word CFO’

Hét programma waarin je werkt aan:

Zonder geld, geen bedrijf

Toen ik in 2010 mijn eerste bedrijf begon, had ik geen idee hoe belangrijk een financiële strategie zou zijn. Ik begon met doen waar ik goed in was. Organiseren.

Maar toen de klanten uitbleven en onze privé situatie veranderde, had ik niks om op terug te vallen. 

In 2013 beëindigde ik mijn bedrijf.

Eind dat jaar ging ik een horeca ondernemer met groeiplannen ondersteunen op de administratie. Al snel bracht ik orde en structuur aan en ging alles soepeler lopen achter de schermen. Zo soepel, dat er inmiddels 3 bedrijven bij zijn gekomen! 

Mijn reken & organisatietalent besloot ik verder te ontwikkelen met diverse trainingen op gebied van financiën en organisatie, zakelijke & persoonlijke ontwikkeling, gecombineerd met managementboeken en (money)mindset werk. 

Mijn huidige bedrijf schreef ik op 1 november 2015 in en heeft zélfs 2020 overleefd. Daarbij draag ik als kostwinnaar het volledige huishoudelijk inkomen. 

Ik leer jou ook graag hoe je de financiële regie in handen neemt en je doelen bereikt!

Hetty Knottenbeld

20200901-Hetty_HelderBegin

Dit zeggen klanten:

210325_LindsyBruin

“Als ambitieuze, ondernemende moeder met een eigen business als business coach en ook een ondernemende man in het gezin is het bij ons altijd druk. Eén van de zaken die er standaard bij inschoot was het bijhouden van de administratie, uitzoeken hoe het nu écht zit met financieel management en inmiddels orde scheppen in de financiële chaos. Het was tijd voor een frisse start, voor een helder begin, bijleren en het overzicht terugbrengen. En als je het dan een tijdje van je af hebt laten lopen, dan is het best spannend om de hele berg onder handen te nemen moet ik eerlijk zeggen.

Het was echt een verademing om met Hetty in het CFO traject te stappen. Hetty maakt het zo eenvoudig, zo helder en helpt je stap voor stap aan te pakken zodat je in relatief korte tijd die enorme drempel en kennis gap op bijna speelse wijze over komt.

Inmiddels is het overzicht terug, werk ik dat regelmatig bij, heb ik weer overzicht over mijn cashflow en is mijn money mindset weer een stuk ontwikkelt. Dat ik mijn administratie bijhouden en financieel management als leuk en uitdagend zou ervaren is echt een wonder, maar het is toch wat het CFO traject en het werken met Hetty mij gebracht heeft!”

210524_EllenvanLoon_Clicq

Ik ben bijna 13 jaar ondernemer en run een succesvol bureau voor leiderschap – & team coaching. Ik ben een mensen-mens en investeer mijn tijd graag in het ontginnen van potentieel bij individuen en teams.

Mijn (financiële) administratie heb ik vnl uitbesteed en ik wilde graag meer actueel zicht op de financiën.

De keuze om met Hetty te werken was snel gemaakt. Haar programma en pragmatische aanpak leek mij uitermate geschikt. Bovendien hadden we vanaf de eerste kennismaking een goeie ‘Clicq’.

Het programma is heel goed opgebouwd. Professioneel, logisch en eenvoudig te vatten voor iemand die op zich weinig heeft met administratie. Compleet met achtergrond info en overzichten die goed werkbaar zijn. Ook heeft Hetty mij goede tips gegeven voor de facturatie, meer kennis in Exact en tips voor handige websites. Samenwerken met Hetty is een feestje. Geduldig enerzijds en doorpakken waar nodig. Alles met veel humor. Op voor mij lastige thema’s wist ze mij op de juiste manier te motiveren.

In de afgelopen maanden heb ik geleerd hoe ik mijn administratie-tijd effectiever kan inrichten, en wat ik moet doen om maandelijks realtime inzicht te hebben in mijn financiën.

ELLEN VAN LOON

- CLICQ -

Met haar persoonlijke benadering en doortastendheid komt Hetty snel tot de (financiële) kern van jouw business. Daar waar jij soms de focus kunt verliezen in het ondernemen, weet Hetty je scherp te houden en hele concrete handvatten te bieden om stappen te maken en te groeien. Hetty geeft je financiële grip! Ook is Hetty heel goed in het creëren van een veilige omgeving waardoor je jouw kwetsbaarheden durft te tonen. Humor speelt hierbij een grote rol. Kortom, een fijn persoon om mee samen te werken en stappen te maken!

NANCY VAN DEN BERG

- NORDIC LUXURIES -

Wat houdt het CFO programma in?

 

Binnen het CFO programma werk je in drie maanden tijd zoveel mogelijk zelfstandig of juist intensiever 1-op-1 aan de financiële gezondheid van je bedrijf in relatie tot je persoonlijke financiële situatie. 

Elk traject start met een kennismaking, gevolgd door een startgesprek om de voor jou belangrijkste resultaten en bijbehorende tussenstappen te bepalen. 

Vervolgens werk je een kwartaal lang strategisch en gestructureerd aan deze tussenstappen met behulp van een werkboek en online omgeving #nooitmeergeldzorgen. Bij een meer intensieve 1-op-1 samenwerking kun je daar tot wekelijks in begeleid en gecoached worden door mij of andere professionals. 

Het werkboek gebruik je gedurende het kwartaal om je plannen en resultaten vast te leggen en bij te houden. De online omgeving bevat alle tools, handleidingen en financiële kennis die je daarvoor nodig hebt. 

Na 3 maanden hebben we een eindgesprek. We bespreken hoe het proces is verlopen, wat je tegen bent gekomen bij jezelf en in je bedrijf en welke resultaten je hebt gehaald. We kunnen indien gewenst nog extra sessies inplannen.

Wil je deelnemen?

Plan dan een helder gesprek via onderstaande link.
Je kunt vanaf april 2021 weer instromen. 

CFO

Basis
997 excl 21% btw*
 • Start- en eindsessie
 •  
 • Online omgeving
  #nooitmeergeldzorgen
 •  
 • Werkboek
  om de financiële structuur van je bedrijf vast te leggen.

Wil je deelnemen?

Plan dan een helder gesprek via onderstaande link.
Je kunt vanaf april 2021 weer instromen. 

CFO

Plus
1997 excl 21% btw*
 • Start- en eindsessie
 •  
 • Online omgeving
  #nooitmeergeldzorgen
 •  
 • Werkboek
  om de financiële structuur van je bedrijf vast te leggen.
 •  
 • VIP begeleiding omzetplan
 •  
 • 3 maanden persoonlijke support via mail.
  Bereikbaar op een in overleg bepaalde vaste weekdag.

Wil je deelnemen?

Plan dan een helder gesprek via onderstaande link.
Je kunt vanaf april 2021 weer instromen. 

CFO

VIP
3997 excl 21% btw*
 • Start- en eindsessie
 •  
 • Online omgeving
  #nooitmeergeldzorgen
 •  
 • Werkboek
  om de financiële structuur van je bedrijf vast te leggen.
 •  
 • VIP begeleiding omzetplan
 •  
 • 3 maanden persoonlijke support via mail & whatsapp en telefoon.
  Doorlopende bereikbaarheid, indien nodig ook 's avonds en in het weekend.
 •  
 • 6 extra 1-op-1 sessies
  Binnen 3 maanden, met Hetty Knottenbeld of een gespecialiseerde partner naar wens.

Extra 1-op-1 sessie?

297 excl 21% btw*
 • 1,5 uur extra coaching
  Als aanvulling op het CFO programma

Veelgestelde vragen

Het CFO programma heeft een doorlooptijd van 3 maanden en bestaat op dit moment uit 11 thema’s (of modules). Voor elk thema is ongeveer 2-4 uur tijd nodig om de stof goed tot je te nemen en in te richten voor je eigen bedrijf. Afhankelijk van je bedrijf en doelen kun je sommige thema’s overslaan (denk aan inkoop & personeel), maar het is ook mogelijk dat je juist meer tijd nodig hebt voor een thema. 

Let op! Het volledig implementeren van alle thema’s kan 6-12 maanden in beslag nemen en zal altijd in ontwikkeling blijven. Het programma bied je een opstart naar een meer gefundeerde, strategische manier van ondernemen. Geen mens is ooit uitgeleerd 😉

Je kunt de startpagina van de online omgeving met alle thema’s en onderliggende ‘lessen’ alvast zonder toegang bekijken via deze link: Startpagina Online Omgeving #nooitmeergeldzorgen

Toegang tot de online omgeving is voor onbepaalde tijd. 

Hoewel je toegang hebt tot de volledige omgeving, raad ik je aan de structuur van het werkboek en de volgorde van de thema’s aan te houden om het overzichtelijk te houden. Op deze manier kun je in 3 maanden de basis neerleggen en vanaf daar de verdieping opzoeken.

De enorme hoeveelheid informatie in de omgeving kan anders ook overweldigen en blokkeren, waardoor je je doelen niet haalt. En dat zou jammer zijn.

Ja, dit is zeker mogelijk. Ongeveer de helft van de ondernemers die een traject volgen bij Helder Begin hebben meer dan één bedrijf.

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie doorloop je ongeveer 4-6 thema’s extra per volgend bedrijf. Hou dus ook rekening met een langere doorlooptijd. Tijdens het intakegesprek kan ik je daar een betere indicatie voor geven. Bespreek dit dus vooral met me. Welke variant je ook kiest. 

De meeste individuele sessies zijn met Hetty Knottenbeld. 

Bij de VIP variant van het CFO programma is echter ook ruimte voor één of meer sessies met een specialiseerde professional uit Hetty’s netwerk. Denk bijvoorbeeld aan een pensioen of vermogensadviseur, budgetcoach, arbeidsadvocaat of inkoopadviseur. Maar ook wanneer je besluit over te willen stappen naar een andere boekhouder kan Hetty binnen het VIP programma extra ondersteunen om de samenwerking vruchtbaar op te zetten voor de lange termijn. 

Hetty: “Mijn expertise schakel je in om het grotere plaatje te blijven zien. Daarvoor is het soms belangrijk om met een specialist in gesprek te gaan over een specifiek onderwerp waar je tegenaanloopt. Soms ben ik daarbij aanwezig, maar dat hoeft niet altijd.”

Betaling in 3 termijnen is mogelijk.