Twee weken later…

Wat gaat de tijd toch ongelofelijk snel!

Elke twee weken stuur ik op zaterdagochtend een nieuwsbrief. Dat is de bedoeling. Door de nieuwsbrief en blog elke twee weken te sturen of online te zetten, zoals beloofd, weten jullie waar je aan toe zijn. Dat heet consistentie. Het maakt niet uit of je iets elke dag, week of maand doet. Als je het maar doet. En dat is heel belangrijk in je marketing, zo leerde ik.

Vrijdag 12 april was ik op het event van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Zij zijn de ondernemers achter IMU (Internet Marketing Unie) en vierden hun verjaardag gezamenlijk in een volle zaal (1800 man!) van het Circustheater in Scheveningen. Gratis entree tickets, maar natuurlijk veel informatie over waar zij sterk in zijn: SEO (search engine optimalisation / zoekmachine optimalisatie) en hun prachtige software om websites, betaalpagina’s en communitysites te bouwen. 

Het was met recht een feestje.
Ik heb nog nooit zoveel leuke mensen bij elkaar gezien! 

Maak jij daar weleens tijd voor vrij? Een hele dag?

Tijd heb ik tot thema van de maand gedoopt. Timemanagement á la Hetty. Omdat tijd ontzettend belangrijk is, en we allemaal dezelfde hoeveelheid tijd hebben, maar soms tóch op zoek zijn naar die extra 24 uur per week. Tenminste, als je een beetje op mij en mijn klanten lijkt.

Je lijkt nooit tijd genoeg te hebben.

Tijd om prioriteiten te stellen?

Ik nam er deze video over op (49 seconden). Het mooie is namelijk dat, wanneer je een enorme berg werk hebt en het geheel niet meer overziet, iets opborrelt onder de noemer prioriteiten stellen. En ik weet niet hoe dat bij jou is, maar ‘verplichting’ en ‘moeten’ volgen meestal vrij snel daarna in je gedachten. En, omdat de hoeveelheid taken, papieren of mails al enorm is opgebouwd, kun je vol focus gaan zitten nadenken over wat dan prioriteit heeft en hoe je alles kunt categoriseren, iets dat ook tijd kost, en zo zijn er makkelijk weer een paar uur voorbij dat er geen werk uit je handen is gekomen. Een beetje alsof je drie keer per dag een nieuwe sorteermethode voor je boekenkast bedenkt en de boel eerst op kleur, dan op alfabet en dan op grootte sorteert. Als je zoiets van plan bent, geniet er lekker van en neem er een kop thee bij. Zie het als een meditatieve oefening, maar niet als heel productief bezig zijn.

Het is makkelijker, en productiever, om:

OF te beginnen met datgene dat je leuk vindt om te doen, waar je plezier in hebt…

OF te beginnen met het bovenste mailtje, papiertje of de bovenste taak op je to do list. 

Want door dat te doen, heb je óf een leuke taak te pakken die je zonder veel moeite kunt volbrengen óf sowieso één taak en dus kleine stap gezet om de berg te trotseren.

Je voelt na volbrenging voldoening en dat geeft zin om nog iets op te pakken. Zelfs al zou de eerste taak een half uur in beslag nemen, het moedigt aan om een volgende taak op te pakken en af te maken. En afronden geeft een ongekende hoeveelheid rust en hernieuwde energie die je op talloze manieren kunt inzetten om je leven aangenamer te maken. 

Je planning omgooien

Als je me afgelopen week op social media hebt gevolgd, weet je dat mijn week een (deels) onverwachte wending nam. Ik nam er deze video over op (1.27 minuten). Soms heb je te maken met tegenslagen. Daar kun je over zitten mopperen, of je kunt er omheen werken. Ik besloot te accepteren dat mijn plannen op dat moment niet uitgevoerd konden worden en paste hem aan. Ook omdat ik uitgerust naar het event op vrijdag wilde gaan. 

Soms is acceptatie en even pas op de plaats maken, net datgene dat nodig is om vol goede moed weer verder te gaan. De ‘gewone’ werkzaamheden plaats laten maken voor andere. Uit je bedrijf stappen, een event bezoeken, het gezellig hebben met gelijkgestemden. Het is ontzettend de moeite waard. Een beetje als een personeelsuitje met collega’s, maar dan een beetje anders. Ik heb ervan genoten, viel ‘s avonds op de bank in slaap en schreef dus geen nieuwsbrief. Maar die schrijf ik nu op zaterdagavond, na een dag boodschappen doen en een bezoek aan de bibliotheek met de kinderen. En ik ben daar helemaal ok mee. Ik hoop jij ook 😉

Durf jij het roer af en toe om te gooien? Dingen anders aanpakken? Out-of-the-box denken? Hoe flexibel ga jij om met je tijd?

Twee weken later…