GESLAAGD!

Gisterochtend deed ik het. Ik maakte een afspraak met een boekhouder. Om mijn boekhouding (grootendeels) uit te besteden. Dat was een hele stap voor mij, die graag alles zelluf doet, maar een stap waarvan ik weet dat die genomen moet worden wil ik verder kunnen ontwikkelen. Want vooruitgang, betekent ook dat je focus moet houden en sommige dingen niet zelluf moet hoeven doen (van jezelf).

Het was dé stap die ik durfde te zetten na het ondergaan van een behoorlijke transformatie het afgelopen jaar. En die heb ik, behalve aan mezelf, te danken aan Profit First. Dat boek, het ‘systeem’ en de warme community van Profit First Professionals heeft me geholpen mezelf en mijn bedrijf anders te zien en te behandelen.

Met trots kan ik jullie vertellen dat ik de titel Gecertificeerd Profit First Professional mag dragen!

Wat doet het met je? Profit First? En wat deed het met mij?

Categoriseren

In eerste instantie ga je anders naar je geld kijken. In plaats van op één grote hoop, leer je je uitgaven te categoriseren. Dat doe je bij voorkeur eenmalig. Want: efficiënt. Daarom maak je extra bankrekeningen aan, zodat je dit overzicht blijvend hebt bij elke blik in je bankomgeving/app.

Waarderen

Waar voor veel ondernemers het geld eruit lijkt te stromen door alle leuke en interessante zaken die je tegenkomt onderweg, ga je nu eerst kijken wat het eigenlijk allemaal waard is. Helemaal als dat wegvloeien van geld ervoor zorgt dat je zelf te weinig verdient of de belastingen niet (op tijd) kunt betalen. Die zorg kost je namelijk veel meer dan geld alleen.

Structureren

Door blijvend en met vaste regelmaat je geld te verdelen op basis van de waarde en doelen van de verschillende categoriën, houd je het overzicht. Je creeërt gewoonte, hebt realtime inzicht en kunt makkelijker plannen.

Verleidingen

Door van te voren te bepalen welke categoriën je beter kunt laten staan tot je het nodig hebt, kun je jezelf beschermen en het ‘onzichtbaar’ maken. Zo wordt je niet verleid om het geld toch uit te geven.

Wat betekent Profit First voor mij persoonlijk?

Het onderdeel waarderen was mijn grootste angel. Hoewel ik wist dat ik teveel geld uitgaf én te weinig geld vroeg voor mijn diensten, hield ik het stiekem in stand. Alsof dat erbij hoort. Ik wilde groeien. Maar groeien is nogal een breed begrip. En grappig genoeg niet afhankelijk van een bedrijfsruimte of personeel. Maar vooral van jezelf en je mindset. Hoe je het beste kunt maken van minder. En hoe bereid je bent om goed voor jezelf, en daarmee je bedrijf, te zorgen. Tijd vrij te maken voor dat wat écht belangrijk is. Voor dat wat zorgt dat je in beweging blijft.

Sta jij open voor verandering? Voor het doorbreken van je eigen weerstand? Gaan staan voor waar jij in gelooft? En er alles aan doen om dat werkelijkheid te maken?

Het kostte mij een half jaar om van bijstandsniveau en ‘stiekeme’ geldzorgen naar een ‘normaal’ maandsalaris te gaan. Ik heb nu genoeg, maar het mag nog omhoog (van en voor mezelf), want ik heb nog doelen waar ik voor wil sparen én die mij verder helpen groeien en ontwikkelen. Die me meer vrijheid geven. Die het mogelijk maken andere ondernemers te helpen om die transformatie te ondergaan.

Het was een zwaar jaar. Een opleiding doen staat voor mij gelijk aan een hele berg weerstand. Eindelijk écht voor mezelf zorgen, óók op financieel gebied, zelfde verhaal. In mezelf geloven, helder krijgen waar ík goed in ben, wat ik niet hóef te doen en dat vervolgens communiceren. Nog zoiets.

Maar hoe zwaar het ook was, I did it! En ik ben er nog niet, maar die héle grote drempel ben ik vast over geklommen. En dat betekent dat ik nog sterker sta om jouw over die drempel heen te coachen. Aan te moedigen. Want ik weet dat het moeilijk is, maar ik weet ook hoe het aan de andere kant van die drempel is. En dat jij er ook over heen kan klimmen. Als jij er klaar voor bent en met mij het avontuur aan wil gaan.

Dat betekent dat ik mijn nieuwe aanbod de komende weken online ga zetten op deze website. Dat ik nu iedereen (nou ja, als we bij elkaar passen 😉 ) kan helpen het systeem toe te passen in zijn/haar bedrijf. Als jij óók meer waarde aan jezelf wil toekennen dan je nu doet. Ik ben er voor je.

Mijn nieuwe aanbod is nog steeds hoofdzakelijk gericht op MKB’ers in horeca en retail. Maar ik voeg daar, in verband met veel vraag, ZZP’ers aan toe in een ‘afgeslankte’ vorm.

Je mag altijd contact opnemen als je vragen hebt.

Voor nu wens ik je een heerlijk weekend!
Liefs!

GESLAAGD!
Getagd op: