Gezonder

Als je mijn blog vorige week hebt gelezen, weet je dat ik nu elke week een blog schrijf en deel. Dat zou ik dan op iedere vrijdagavond schrijven. En elke zaterdagochtend delen. Een beetje zoals je vroeger de krant zou lezen, of dat misschien nog steeds doet. Heerlijk met een kop thee of koffie. Deze dagen buiten op je balkonnetje, croissantje, verse bloemen op tafel. Dat fantaseer ik er graag even bij. Nou, nu je er toch klaar voor zit. Deze week zette ik stappen voor mijn gezondheid. Die van mijn lijf. En dat ging niet helemaal zoals gepland. Dat deel ik met jullie deze week, en ook wat ik eraan heb gedaan. Uiteraard, want problemen oplossen is mijn ding, zeg maar.

In februari startte ik met een nieuwe klant. Superleuke vrouw, superleuk bedrijf, gebrek aan overzicht. Eigenlijk zoals de meeste van mijn klanten als ze contact met me opnemen. De andere redenen zijn een gebrek aan tijd of geld, wat eigenlijk altijd uitkomt op ontbreken van structuur. Aanbrengen van structuur biedt overzicht. En dan zie je ineens weer waar nog een gaatje in je agenda vrij gemaakt kan worden, omzet verhoogd en kosten geschrapt.
Deze nieuwe klant vroeg me bij ons eerste ‘live’ gesprek of ik mijn lever wel eens had laten onderzoeken. Want ik heb, zolang ik me kan herinneren, donkere kringen onder mijn ogen. En ze noemde dat het eruit ziet alsof er bepaalde afvalstoffen niet worden verwerkt door mijn lichaam. En ze wist ook wel iemand die dat voor me kon onderzoeken, de Orthomoleculair therapeut die haar via via bij mij had gebracht. En zo was het cirkeltje rond.

Dokter, nee dank je

Moeilijk was het wel, en dus stelde ik het uit. Ik hou namelijk helemaal niet van dokters. En dit is dan een soort alternatieve dokter, maar toch een beetje een dokter. En ze zou iets met mijn lijf doen. Onze huisarts, het is een fantastische man, maar ik zie hem liever niet te vaak, laat zo ongeveer de alarmbellen afgaan als wij een afspraak maken, want dan moet er écht iets zijn… Hij kent ons inmiddels.
Nou, het duurde dus even, maar afgelopen woensdag zat ik er. Na vorige week een uitgebreid formulier in te hebben gevuld over mijn gezondheid en eet/leefgewoontes en dat een paar dagen bij te houden. Ze was een lekker aanpakkend type, en daar hou ik wel van, dus ik was vrij snel op mijn gemak. Ze ging mijn lijst door en stuurde me naar huis met 2 detox kuren. Als extra ondersteuning om mijn lijf te helpen de afvalstoffen op te ruimen. Een beetje zoals ik dat doe met achterstallige administratie. Als je dat ineens ook niet meer zelf kunt en niet snapt waarom. De stapel is te hoog en je hebt niet echt nagedacht over een systeem om die hoge stapel te tackelen, zoals op tijd rust houden of bepaalde dingen niet op de stapel terecht laten komen. Nou, mijn lijf heeft er dus ook een potje van gemaakt. Of althans, ikzelf dan. Ik accepteerde de hulp.

Soms pakt het anders uit

Braaf nam ik die avond mijn eerste 5ml van een lepeltje. En de volgende morgen kuur 2 bij het ontbijt. Om me een uur daarna zó naar te voelen, dat ik de rest van de ochtend in bed heb liggen slapen. En dat klinkt misschien gek, maar dat gebeurt ook wel eens als ik bij een nieuw bedrijf aan de slag ga. Dat het zoveel is, dat het mijn klant verlamd. En ze dan meteen willen stoppen. Ik ben niet zo’n zeikerd, maar ik besloot wel even hulp te vragen aan mijn behandelaar. ‘Hi, ik voel me echt heel naar, bijna als bij een allergische reactie, duidelijk na kuur nummer 2, is dat normaal?’ En ik luisterde naar mezelf door rust te nemen, zij luisterde naar mij en ik nam haar advies ter harte dat ze snel aan me terugmailde. Ik zou de dosis verminderen en (voorlopig) met één kuur stoppen. Ik voelde me direct een stukje beter en ging weer verder met mijn dagelijkse taken. Onder andere een persoonlijk gesprek, ook niet mild, wat je er als ondernemende moeder ook gewoon regelmatig bij hebt. Die dag kon ik niets meer. En ik heb het zo gelaten.

Natuurlijk moest ik dan vrijdag weer teveel van mezelf. Ik had een intake op locatie betreft een nieuw organisatie jaartraject en daarna moest ik een zakelijke toezegging nakomen waarvoor ik tot in de nachtelijke uurtjes bezig was. In plaats van dat ik mijn blog schreef.

Gezond, gezonder, gezondst

Het valt gewoon niet mee soms, ondernemer zijn. Helemaal als je zo graag anderen helpt als ik. Dan wil je wel eens over je eigen grenzen qua kunnen en kom je er niet uit. Ik koos voor een gezondere keuze voor mijn bedrijf, en dan op het gebied van marketing, door wekelijks te bloggen en jullie mee te nemen in mijn leven als ondernemer. Ik koos voor een gezondere keuze voor mijn lijf, wat zorgde dat ik mij bewust werd van een zakelijke beslissing die ik anders had moeten maken (ik leer graag, en dat gaat sneller als je fouten maakt) en besloot vandaag mijn ontspannende afspraak na te komen waar onze dochter en ik lange tijd naar uitkeken.

Een bezoekje aan de paarden van businesscoach en vriendin Lindsy Bruin hielpen mij rust te pakken, iets dat ik steeds beter doe voor mezelf. Ook als dat betekent dat ik andere dingen laat liggen. Of uitstel, zoals deze blog, die ik nu op zaterdagavond schrijf én deel. Ik heb steeds meer balans door de bewuste keuzes die ik maak voor mezelf als persoon, als ondernemer, als moeder, als partner. Ook omdat ik weet dat andere zaken gewoon automatisch verlopen of door iemand anders worden verzorgd. Ik heb een systeem en denk regelmatig, minstens wekelijks, bewust na over de keuzes die ik maak in mijn bedrijf en waarom. En hoe ik bepaalde processen kan vereenvoudigen. En daar help ik ook mijn klanten bij.

Want dat je als ondernemer 24 uur per dag, 7 dagen per week met je bedrijf bezig bent in je hoofd, betekent niet dat je dat ook fysiek hoeft te doen. Als je maar op elk moment weet hoe het ervoor staat en wat er wanneer opgepakt wordt.

Wil jij die controle ook over je bedrijf? In 10 weken kun je enorme stappen zetten naar structuur in je bedrijf met het volgen mijn nieuwste programma. Ik geef dit programma tijdelijk zeer voordelig in een kleine groep, maar je kunt het programma vanaf nu ook individueel volgen met een wekelijkse skype coaching. Meer informatie over het programma vind je hier >>

Leer jezelf bewuste, gezonde keuzes maken. Een (ervarings)deskundige waaraan je advies kunt vragen is ontzettend waardevol om sneller tot de kern te komen en op jouw situatie af te stemmen. Zoals ik mijn kuur (oplossing) kreeg en deze bij een tweede hulpvraag werd bijgesteld, toen bleek dat de standaard oplossing me niet helemaal paste.

Wat is jouw tip voor meer balans tussen de verschillende ‘rollen’ in je leven? Welke gezonde keuzes maak jij voor jezelf?

Heldere groet, 

Hetty Knottenbeld

Gezonder

2 gedachten over “Gezonder

 • 2018-06-13 om 08:08
  Permalink

  Leuke blog.
  Mijn tip: elke dag opnieuw beleven alsof je het voor de eerste keer doet. Dat opent je ogen en leer je dus van.
  Zo ook: open je agenda en bekijk eens met helicopterview. Hoe vol is je agenda? Dat kan echt minder!

  • 2018-06-15 om 11:01
   Permalink

   Dank je!
   Absoluut, heel belangrijk om je te beseffen dat je agenda echt veel minder volgepropt hoeft. Veel dingen zijn uit te besteden. En sommige afspraken kun je samenvoegen.
   Maar dat is niet voor iedereen zo’n eenvoudige opgave. Als je agenda vol staat met afspraken en je takenlijst een overstromende gootsteen lijkt, is alles te veel en kun je niet meer helder nadenken. Dan is het eerst zaak om afstand te nemen en aan te raden er hulp bij in te schakelen. Iemand anders ziet zaken vanuit een ander perspectief, en juist dát ontbreekt vaak om het ook anders aan te pakken.
   Voor elk uur werk, zou ook een uur ontspanning / sociaal contact moeten staan.

Reacties zijn gesloten.